Ezt az 5 elképesztő dolgot tanulod meg az életről, ha ráveszed magad és egyedül mész el utazni

Amikor bátorságot veszel magadon, és úgy döntesz, hogy egyedül vállalkozol egy utazásra, az egyúttal nem csak egy kalandot rejt magában, hanem életre szóló leckéket is. Az egyedül megtett kilométerek ugyanis mind közelebb visznek saját magadhoz, jobban kiismered a lelked, és olyat tanulsz meg, amit sem az iskolapadban, sem a párkapcsolataidban nem sajátíthattál volna el.

1/5 A társadalmi elvárások nem jelentenek semmit

A hétköznapok során számtalan elvárással találhatod magad szemben. Folyton azt hallod, hogy lassan ideje megházasodnod, gyermeket vállalnod, 25 éves korodig belevágni az álomkarrierbe, különben ezeket sohasem tapasztalod meg, mert kifutsz az időből. Amikor viszont egyedül hátadra veszed a táskád, és nekivágsz a nagyvilágnak, rájössz, hogy az élet nem mindenkinek tartogatja ugyanazt. Van akit ezek tesznek boldoggá, de ez nem jelenti azt, hogy neked is be kell állni a sorba.

Fat_Bike_portrait_edit_edited-1

2/5 Az egyedüllét függetlenséget is ad

Manapság az egyedüllétet mindenki a magánnyal azonosítja, és furcsán néznek arra, aki társaság nélkül indul egy nagyobb utazásra. Emiatt sokan inkább ki sem mozdulnak otthonról, nehogy kinevessék vagy megbámulják őket. Pedig amikor végre sikerül rávenned magad, és egyedül belevágsz egy nagyobb utazásba, rájössz arra, hogy valójában az egyedüllét mesésen felszabadító tud lenni. Ilyenkor nem kell másokhoz igazodnod, nyugodtnak érezheted magad, és sokkal talpraesettebb leszel, mint korábban bármikor. Úgy érzed tiéd az egész világ, és ezt senki sem veheti el tőled.

3/5 A változás csodálatos

Az emberek többsége fél a változástól, hiszen az ismeretlen mindig ijesztőbb, mint a komfortzónán belül maradni. Ezért megrekednek a mókuskerékben, és szinte minden egyes hetet ugyanabban a forgatókönyvben élnek meg. Erre biztosan nem kerül sor ha egyedül mész el utazni. Már önmagában ez is a komfortzónádon kívülre esik, ám ennek köszönhetően minden egyes nap egy kicsit megnöveled a határaidat. Amikor nyitott vagy a változásra, csodálatos dolgok kezdenek történni körülötted. Az életed spontán irányt vesz és olyan élményeket gyűjtesz, amelyek ráébresztenek, milyen szuper dolog néha az ismeretlen felé nyitni.

4/5 Az emberek különlegesek

A hírekben gyakran lehet hallani, hogy vannak helyek, ahová veszélyes egyedül utazni, sőt egyes nemzetek barátságtalanul viszonyulnak a külföldiekhez. A valóság viszont az, hogy ha belevágsz egy ilyen útba, ráébredsz, hogy rengeteg csodálatos ember létezik és sohasem lenne szabad általánosítani. Sokan lesznek segítségedre az utad során, rengeteg új emberrel találkozol, és a kedvességnek számtalan formáját ismered majd meg. Mire az utad végére érsz, újra pozitívan állsz az emberekhez.

Sunset-time-alone-girl-at-beach-wallpapers

5/5 Kik az igazi barátaid

Amikor egyedül indulsz útnak, és nem csak pár napról, hanem hetekről szól az utazásod, rövidesen megtanulod, kik az igazi barátaid. Sokan ugyanis csak addig vannak melletted, míg nem kell erőfeszítéseket tenniük. Amikor viszont eltávozol egy időre az életükből, hirtelen nem keresnek többé, vagy még rosszabb, elfeledkeznek rólad. Az igaz barátok viszont mindig ott lesznek veled lélekben, naponta érdeklődni fognak afelől, hogy vagy és mi történik veled.

Forrás: Sziráki Viki /bien.hu

Ha tetszett a cikk, lájkolj minket a Facebook-on is!