Webshop

 

ELFOGYOTT!

eurovelo_naptar_FB_fejlec_megjelent

Vasfüggöny-expedíció • falinaptár (2020)

Ára: 1.590,- + postaköltség

+ ajándék képeslap és matrica

Szerkesztés: az expedíción készült 82 gyönyörű fényképpel

Méret: 297×420 mm (A/3)

Kivitel: négyszínes, spirálozott, fali akasztóval ellátva, fóliacsomagolással


Leírás:

Két keréken az egykori határzár mentén

2020-as falinaptár az expedíción készült legszebb képekből

A vasfüggöny Európa hidegháborús kettéosztottságának mementója, egyben az akkori politikai döntések, valamint az ezeket megvalósító műszaki megoldások gyűjtőfogalma. Európát közel fél évszázadon keresztül választotta erőszakosan ketté Keletre és Nyugatra a vasfüggöny, a Barents-tengertől a Fekete-tengerig nyúló határvonala. Erdélyi Zsolt debreceni túrakerékpáros 2019. május – október között, 20 országon keresztül, 145 nap alatt, közel 10.000 km-t kerékpározva járta végig ezt a történelmi jelentőségű, az egykori vasfüggöny határvidékének útvonalát. A kihívás egyben a vasfüggöny felszámolásának 30 éves évfordulójára állít emléket.

AZ ÚTVONAL ÁLTAL ÉRINTETT ORSZÁGOK

Norvégia, Finnország, Oroszország, Észtország, Lettország, Litvánia, Kalinyingrád (Oroszország), Lengyelország, Németország, Csehország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária, Macedónia, Görögország, Törökország.

KÖNYV, DVD

A Vasfüggöny kerékpáros expedíció úton töltött hónapjai sikeresen befejeződtek ugyan, de a kihívás második felvonása még csak most kezdődik. Hamarosan könyv és DVD-n hozzá csatolt dokumentumfilm jelenik meg. A kiadvány bemutatja az útvonalon található, a jelenkor számára még megmaradt tárgyi emlékeket, múzeumokat, emblematikus helyeket.

Web: https://atomic-temporary-113465909.wpcomstaging.com

Facebook: https://www.facebook.com/bicajosblog

Instagram: https://www.instagram.com/bicajos.blog

YouTube: https://www.youtube.com/bicajos

ELŐKÉSZÜLETBEN!

KÖNYV • DOKUMENTUMFILM


konyvajanlo_kep_webre